keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Luen kirjaa ja katselen chilejäni

Luen Johanna Sinisalon uusinta kirjaa Auringon ydin. Elämä on tosi kovaa siinä, terveysvirasto vahtii suomalaisia. Kun kaikki nautintoaineet yms. on kielletty, niin jotkut sitten vetävät pään sekaisin chilillä. Ja millaisia naiset ovat! HUOH! Onneksi kirja ei ole totta, ei ainakaan vielä....

Suosittelen!


Olemme 2010-luvun Tampereella, mutta historiassa on 1800-luvulta lähtien tapahtunut muutoksia, jotka ovat tehneet Suomesta Euroopan Pohjois-Korean. Suomen Eusistokraattisessa Tasavallassa yhteiskuntarauha ja kansanterveys ovat arvoista tärkeimmät. Kaikki riippuvuutta aiheuttavat nautintoaineet on ankarasti kielletty: huumeet, nikotiini, alkoholi ja kofeiini. Seksin helppo saatavuus on sen sijaan valtion erityissuojeluksessa, ja valtiollinen tiede onkin kehittänyt sen jakelun vaivattomaksi. Ihmissuvusta on jalostettu uusi alalaji: altis, nöyrä ja itseään tyrkyttävä. Ennen heitä kutsuttiin naisiksi.
Yksi vaarallinen huume on kuitenkin jäänyt vielä osittain kitkemättä yhteiskunnasta: chili. Kirjan päähenkilöt Vanna ja Jare sotkevat näppinsä sen rikolliseen välittämiseen. Vannan yrittäessä selvittää, mitä hänen kadonneelle sisarelleen on tapahtunut, Jare törmää outoon uskontokulttiin, jonka käsissä on Auringon ydin. Onko tällä epäinhimillisen tulisella chililajikkeella mahdollisesti vaikutuksia, jotka on syystäkin kielletty?

Kustantamon sivulta napattu.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti