sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulun neuleet

Katsoin kaikki Hobitit ja neuloin sukat.
Katsoin kaikki Taru sormusten herrat ja neuloin lapaset.


Sukat Katian Perusta tai Limasta, no jotain Etelä-Amerikkaan liittyvää. Varpaista aloitettu, niin sain kaikki langat kulutettua. Kantapää on N I I N vaikea tehdä. Sukkien neulominen on tosi hankalaa, siksi niitä tosin vähän teenkin. 

Lapaset on Veera Välimäen kirjasta Lankaleikki. Nimeltään Oikein nurin. Lanka on Prahasta ostettu turkkilainen vauvalanka. Peukalokiilan lisäykset on mulle vaikeita, saan aina reikiä ja epäsiisteyttä aikaiseksi. Ja kuvasta näkyy, että saan aikaiseksi löysemmän silmukan puikkojen vaihdoskohtaan. 

Ja vaikka värit molemmissa on kaikkea muuta kuin minun värini ovat, niin molemmat on tarkoitettu minun käyttööni. Värien siedätyshoitoa. Tosin tuosta sukkalangasta tein äidilleni kaulurin, joten saas nähdä miten käy...

1 kommentti:

  1. Sä oot oot ollut tosi reipas!
    Kokeilepa lapasiin intialaista peukaloa, jos et oo jo kokeillut? Mä tykästyin siihen kerralla: näyttää kivalta, tuntuu kädessä kivalta ja on helppo tehdä EIKÄ jää niitä reikiä. Mullakin nimittäin jää niitä reikiä ja mä inhoan niitä, yritän niitä sitten piilotella milloin milläkin.
    Ohje löytyy mm. täältä http://idi-nna.vuodatus.net/lue/2008/10/intialainen-peukalokiila

    VastaaPoista